Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΑ Μία παγκόσμια ηλεκτρονική δικτατορία ετοιμάζεται

Μία παγκόσμια ηλεκτρονική δικτατορία ετοιμάζεται

2876
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού

Επιμέλεια: Αθανάσιος Ρακοβαλής

Μία παγκόσμια ηλεκτρονική δικτατορία ετοιμάζεται. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα, ή ηλεκτρονική διακυβέρνηση όπως εύσχημα το ονομάζουν, έφτασε και στην πατρίδα μας. Το πλαστικό χρήμα μας επιβάλλεται. Ήδη συζητείται  ότι από την καινούρια χρονιά κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει κάτι που έχει αξία πάνω από 1500 ευρώ, παρά μόνο μέσω ηλεκτρονικής κάρτας. Από την καινούρια χρονιά όλοι μας θα έχουμε μαζί μας έναν γραμμωτό κώδικα (barcode) που θα φέρει πάνω του τον προσωπικό μας αριθμό, ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ ή όπως αλλιώς τον βαφτίσουν δεν έχει σημασία, που θα τον χρησιμοποιούμε σε όλες μας τις αγορές π.χ. σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, καταστήματα ρούχων, κ.λ.π. για να αποφύγουμε τον κόπο να συλλέγουμε αποδείξεις. Αφού μας βάλανε στην ταλαιπωρία για χρόνια να μαζεύουμε αποδείξεις και να αγανακτήσουμε, τώρα θα μας πασάρουν εύκολα την ‘άνετη λύση’, που οι περισσότεροι θα σπεύσουν με χαρά να αποδεχτούν ‘την ευκολία τους’ χωρίς να σκεφτούν την άλλη πλευρά του νομίσματος, την καθημερινή καταγραφή των κινήσεών μας, την ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων μας.

Πολλοί θα σπεύσουν να ανταλλάξουν την ελευθερία τους με την ευκολία τους

Πολλοί θα σπεύσουν να ανταλλάξουν ‘την ελευθερία τους’ με την ‘ευκολία τους’. Πάει το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής. Ήδη μέσω του κινητού τηλεφώνου μπορεί να εντοπισθεί η θέση κάποιου, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε πάνω στη γη! Το ίδιο ισχύει με το καινούργια διαβατήρια που έχουν πάνω τους ένα ηλεκτρονικό τσιπ, τα λεγόμενα βιομετρικά, μέσω του RFID. Το ίδιο φαντάζομαι θα ισχύει και με τις καινούργιες ταυτότητες, τις ηλεκτρονικές. Προσπαθούν να μας ‘δέσουν’ από όλες τις μεριές. Έτσι αποδεχόμαστε τον περιορισμό ή ακριβέστερα την κατάργηση του ‘απόρρητου της ιδιωτικής μας ζωής’. Έτσι σιγά – σιγά συνηθίζουμε και αποδεχόμαστε το γεγονός να μας παρακολουθούν συνεχώς. Όπως αποδεχθήκαμε να γίνουν γνωστά στους παγκόσμιους εξουσιαστές μέσω του internet, ποιοι είναι οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας, οι πελάτες μας, οι συνεργάτες μας και να έχουν γνώση όλης της αλληλογραφίας μας. Όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο (internet)  και στέλνουμε e-mails με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχουμε αποδεχτεί αυτό το γεγονός…. Και ούτε καν το σχολιάζουμε!!!… Ο μεγάλος αδελφός είναι ήδη εδώ… Τα σημεία των καιρών πληθαίνουν αλλά είναι ακόμα αρκετοί που εθελοτυφλούν. Αρκετοί αυτοί που παρουσιάζουμε την δειλία και μικροψυχία μας, σαν ….σύνεση!

Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να πάρουμε ένα χέρι βοηθείας από τους Αγίους μας. Οι άγιοι ούτε τον στρουθοκαμηλισμό επικροτούν, ούτε την δειλία και ταραχή που δείχνουν ολιγοπιστία, ούτε κάνουν τα πράγματα χειρότερα απ’ ότι είναι…. Βαδίζουν την μέση οδό, κοιτούν κατάματα την αλήθεια, έχουν εμπιστοσύνη στο Χριστό και Τον ακολουθούν μέχρι τέλους. Εξ’ άλλου μία μπόρα θα είναι, μία δαιμονική μπόρα που θα κρατήσει λίγο και μετά θα βγούμε στην Θεϊκή λιακάδα που θα κρατήσει πολλά- πολλά χρόνια. Ας αναθέσουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, την ζωή μας ολόκληρη στον Χριστό ο οποίος σαν Θεός που είναι μπορεί να μας περάσει μέσα από την φωτιά και την τρικυμία χωρίς να πάθουμε το παραμικρό.

Επειδή όλα αυτά μας φέρνουν στο νου μας την εποχή του Αντιχρίστου, θεωρήσαμε καλό να δούμε πως απαντά σε θέματα που απασχολούν τους Χριστιανούς της εποχής μας, ένας μεγάλος Άγιος της εκκλησίας μας ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, πού εκοιμήθη το 379μ.Χ. και η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του στις 28 Ιανουαρίου. Τα  κείμενα τα πήραμε από τον Δ΄  τόμο της σειράς ‘Οσίου Εφραίμ του Σύρου ΕΡΓΑ’. Εκδόσεις ‘ Το περιβόλι της Παναγίας’ 1992.

Σημείωση: Οι περισσότερες απαντήσεις εντός εισαγωγικών είναι λόγια του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, από το παραπάνω βιβλίο.

Που αναφέρεται μέσα στο Ευαγγέλιο για τον Αντίχριστο;

– Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, στο 24ο κεφάλαιο, όπου ο ίδιος ο Χριστός προφητεύει για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, για τον Αντίχριστο, που τον ονομάζει «το βδέλυγμα της ερημώσεως» και για την Δευτέρα Παρουσία Του.

– Επίσης το ίδιο θέμα στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο στο 13ο κεφάλαιο.

– Στην Προς Θεσσαλονικείς Β΄ Επιστολή ο Απόστολος Παύλος

– Στις δύο επιστολές του ο Απόστολος Ιωάννης, κάνει διάφορες αναφορές στον Αντίχριστο. Νουθετεί τους πιστούς για τον Αντίχριστο.

– Στην Αποκάλυψη, σε πολλά σημεία, δίνει πολλές ουσιαστικές πληροφορίες π.χ. στο κεφάλαιο 13 και αλλού, όπου τον ονομάζει «θηρίο».

Ο Αντίχριστος θα είναι ο σαρκωμένος Διάβολος ή θα είναι άνθρωπος;

Ο Απόστολος Παύλος τον ονομάζει «ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας» που όμως θα έχει μέσα του, μέσα στην ψυχή του όλη την ενέργεια του Σατανά με τη βοήθεια του οποίου θα κάνει μεγάλα ψευτοθαύματα (βλ. Θεσσ. Β’ β,3-12).

Ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος λέει: «…θα γεννηθεί όμως ακριβώς το όργανο εκείνου από μία αχρεία κόρη και δεν θα γίνει άνθρωπος αυτός (ο Σατανάς) (Οσίου Εφραίμ του Σύρου ΕΡΓΑ’. Εκδόσεις ‘ Το περιβόλι της Παναγίας’ 1992, σελ. 119).

Τι είναι το χάραγμα;

Οι «χαρακιές» αυτές, οι γραμμές, ανάλογα με το πάχος τους και την μεταξύ τους απόσταση, συνδιαζόμενες αντιπροσωπεύουν κάποιους αριθμούς. Το νούμερο 6 αντιπροσωπεύεται με δύο λεπτές γραμμές σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση. Κάθε διαφορετικό χάραγμα έχει πάντοτε στην αρχή, στη μέση και στο τέλος αυτές τις γραμμές, έτσι σχηματίζεται ο αριθμός 666 που είναι κάτι σαν ηλεκτρονικό κλειδί για να «ανοίγει» το μηχάνημα ελέγχου.

barcode2 barcode1

Ο Απόστολος Ιωάννης κυριολεκτεί με πολύ μεγάλη σαφήνεια. Η λέξη χάραγμα βγαίνει από το ρήμα «χαράσω» που σημαίνει κάνει βαθειά ευθεία γραμμή (χαρακιά). Δεν είναι δηλαδή κάτι το επιφανειακό. Υποθέτουμε ότι αυτό το χάραγμα θα γίνει με ακτίνες λέιζερ πάνω στα κόκκαλα του ανθρώπου, στο μέτωπο ή στο δεξί χέρι χωρίς να φαίνεται τίποτε στο δέρμα ή με κάποιο τσιπάκι ή με κάποιον άλλο τρόπο που σήμερα δεν γνωρίζουμε. Ήδη υπάρχουν σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν δεχθεί το χάραγμα. Το 1984, μόνο στην Αμερική, υπήρχαν 3 εκατομμύρια σφραγισμένοι όπως μας είχε αποκαλύψει ο μακαριστός π. Παΐσιος ο Αγιορείτης.

Το χάραγμα του Αντιχρίστου θα είναι επιβλαβές και για την σωματική υγεία των ανθρώπων. Στο βιβλίο της Αποκαλύψεως (Αποκ. ιστ, 2), λέει: «και εγένετο έλκος κακόν και πονηρόν επί τους ανθρώπους τους έχοντας το χάραγμα του θηρίου και τους προσκυνούντας τη εικόνι αυτού». Αυτό το «έλκος κακόν και πονηρόν», αυτή η κακία πληγή γεμάτη πόνους, πιθανότατα να είναι κάποιος καρκίνος του δέρματος που θα προκαλείται από τις ακτινοβολίες καθώς θα χρησιμοποιείται το χάραγμα για να ελέγχεται ο άνθρωπος από τα διάφορα μηχανήματα.

Όπως η παρουσία του Χριστού προετοιμάστηκε και προκηρύχθηκε από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, έτσι και η παρουσία του Αντιχρίστου θα προετοιμασθεί, σαν στημένο σκηνικό απάτης από «ψευδοπροφήτες» και «ψευδόχριστους» από τους οποίους μας προειδοποίησε ο ίδιος ο Χριστός πριν 2000 χρόνια να φυλαγόμαστε: «Τότε εάν τις υμίν ειπή ιδού ώδε ο Χριστός ή ώδε, μη πιστεύσητε· εγερθήσονται γαρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς» (Ματθ. κδ, 23-24).

Στις μέρες μας ήδη πολλοί «σύγχρονοι Χριστοί» αυτοσυστήνονται και εργάζονται έντονα και συστηματικά να δημιουργήσουν μια οργάνωση, ένα σύστημα ελέγχου, ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσα από τον έλεγχο της αγοράς και κάθε οικονομικής δραστηριότητας του ανθρώπου και μέσα από τον έλεγχο των βιβλίων, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου κ.λπ.

Η επιβολή ήδη έχει αρχίσει και σταδιακά και σιγά-σιγά. Πρώτα οι διαφόρων ειδών κάρτες τραπέζης, η κατάργηση του χρήματος και οι οικονομικές συναλλαγές και πληρωμές μέσω των υπολογιστών (πλαστικό χρήμα). Σήμερα που έχουμε αρκετά συνηθίσει αυτό το σύστημα, προχωρούν ένα βήμα παρά πέρα. Προχωρούν την ηλεκτρονική ταυτότητα και στο ηλεκτρονικό φακέλωμα. Το θέμα γίνεται ακόμα πιο προσωπικό, αγγίζει πολύ βαθύτερα τη ζωή του καθενός μας. Προσπαθούν να κάνουν τον άνθρωπο έναν αριθμό και να έχουν πλήρη έλεγχο στην ατομική, προσωπική ζωή του ατόμου. Δυστυχώς η Ελλάδα πιάστηκε στον ύπνο και την ψήφισε χωρίς να γνωρίζουν καλά-καλά πολλοί βουλευτές τι ψηφίζουν.

Πρέπει να αγωνιστούμε να απορρίψουμε τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Είναι το προστάδιο του χαράγματος και η προετοιμασία της πιο απάνθρωπης δικτατορίας που επιβλήθηκε ποτέ στην ανθρωπότητα. Να δώσουμε την μάχη της ενημέρωσης. Να μην κοιμώμαστε με τα τσαρούχια.

Γιατί ο Αντίχριστος διάλεξε σαν σύμβολό του τον αριθμό 666;

Οι Εβραίοι, στον καιρό της Παλαιάς Διαθήκης, είχαν υποτάξει διάφορους λαούς και τους είχαν επιβάλει φορολογία σαν δείγμα της υποτελείας τους. Η φορολογία αυτή που κάθε χρόνο μαζευόταν στο ταμείο του Σολομώντος ήταν 666 τάλαντα χρυσού (βλ. Παραλειπ. Β’, θ, 13 καί ἐπίσης Βασιλ. Γ’, ι, 14). Γι’ αυτούς λοιπόν ο αριθμός αυτός είναι συμβολικός και συνδέεται με το ένδοξο πατριωτικό παρελθόν τους.

Οι Εβραίοι διαστρεβλώνοντας τις προφητείες, περιμένουν τον Μεσσία (Χριστό) σαν έναν κοσμικό εξουσιαστή που θα υπέτασσε όλα τα έθνη κάτω από την κυριαρχία τους.

Δεν θέλησαν να κατανοήσουν το πνευματικό μήνυμα, την πνευματική βασιλεία του Χριστού μας, και τον αρνήθηκαν. Τον Αντίχριστο λοιπόν οι Εβραίοι θα τον δεχθούν σαν τον Μεσσία τους. Αυτός θα επιβάλει μία παγκόσμια δικτατορία και θα υποτάξει όλα τα έθνη στην κυριαρχία των Εβραίων, και θα χρησιμοποιεί σαν σύμβολό του το 666, την φορολογία σε χρυσό που θα πλήρωναν παλιά τα έθνη σε αυτούς.

Οι Εβραίοι διαστρεβλώνοντας τις προφητείες, περιμένουν τον Μεσσία (Χριστό) σαν έναν κοσμικό εξουσιαστή που θα υπέτασσε όλα τα έθνη κάτω από την κυριαρχία τους.

Ο Χριστός, σαν Θεός που ήταν, γνώριζε αυτά τα πράγματα και τους είπε: «Εγώ ελήλυθα εν τω ονόματι του πατρός μου, και ου λαμβάνετε με· εάν άλλος έλθη εν τω ονόματι τω ιδίω, εκείνον λήψεσθε» (Ιω. ε, 43). Έτσι λοιπόν οι Εβραίοι ενώ δεν δέχθηκαν την αλήθεια του Χριστού θα δεχθούν το ψέμα του Αντιχρίστου. Γι’ αυτόν τον λόγο θα μείνουν χωρίς δικαιολογία απέναντι στον Θεό. Ο Αντίχριστος θα είναι Εβραίος στην καταγωγή από τη φυλή του Δαν.

Με ποιον τρόπο θα επιβληθεί ο Αντίχριστος

Λέγει ο Άγιος Εφραίμ…«…Διότι μεταχειρίζεται ο τύραννός τέτοιον τρόπο, για να έχουν όλοι την σφραγίδα του θηρίου (χάραγμα), όταν θα έρθει στην εποχή του και στον ορισμένο καιρό να εξαπατήση όλο τον κόσμο με θαύματα· και έπειτα έτσι να προσφέρει τις τροφές και κάθε εμπόρευμα· και θα τοποθετήσει κυβερνήτες να εκτελούν το πρόσταγμά του. Προσέχετε αδελφοί μου, την υπερβολική πονηρία του θηρίου…διότι μεταχειρίζεται πονηρά τεχνάσματα. Προσέχετε πως αρχίζει από την κοιλιά, ώστε όταν κάποιος βρεθεί σε δυσκολία στερούμενος την τροφή, να αναγκασθεί, να δεχθεί τη σφραγίδα εκείνου, όχι όπου τύχει, σε οποιοδήποτε μέλος του σώματος, αλλά να δεχθεί το ασεβές χάραγμα στο δεξί χέρι, επίσης στο μέτωπο· για να μην έχει ο άνθρωπος δύναμη να σχηματίσει με το δεξί του χέρι το σημείο του σταυρού, ούτε επίσης να σημειώσει στο μέτωπό του εντελώς το άγιο όνομα του Κυρίου, ούτε τον ένδοξο και τίμιο σταυρό του Χριστού και Σωτήρα μας…»

Θα είναι αληθινά τα θαύματα του Αντιχρίστου;

Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι η εμφάνιση και επιβολή του Αντιχρίστου θα γίνει με «σημείοις και τέρασι ψεύδους και εν πάση απάτη της αδικίας» (Β΄ Θεσσ. β, 9-10). Δηλαδή τεράστια ψευτοθαύματα στηριγμένα στην απάτη.

Ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος λέει ότι και βουνά θα φαίνεται ότι μετακινεί και νησί ολόκληρο θα φαίνεται ότι βγάζει μέσα από την θάλασσα «Και στην συνέχεια θα πατά επάνω στο νερό της θάλασσας, όπως και επάνω στην ξηρά. Έτσι θα βαδίζει επάνω στο νερό, και θα εντυπωσιάζει με τις φανταστικές τερατουργίες του, και θα εξαπατά τον κόσμο. Και πολλοί θα πιστέψουν σ’ αυτόν και θα τον δοξάσουν σαν ισχυρό θεό. Όσοι όμως έχουν μέσα τους τον φόβο του Θεού και τα μάτια της καρδιάς τους φωτισμένα, θα γνωρίζουν καλά ότι ούτε το βουνό μετακινήθηκε από την θέση του, ούτε το νησί μετατοπίσθηκε από την θάλασσα επάνω στη γη. Και όλα αυτά θα τα κάνει ο Αντίχριστος στο όνομά του· διότι δε δέχεται να προφέρει το άχραντο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, επειδή είναι θεομάχος και υιός της απωλείας» (σελ. 191)

Όλοι θα πλανηθούν από τα «θαύματα» του Αντιχρίστου;

«…αν κάποιος δεν δεχθεί την σφραγίδα εκείνου, (χάραγμα) δεν αιχμαλωτίζεται από τις φανταστικές τερατουργίες του· ούτε επίσης ο Κύριος απομακρύνεται από αυτούς τους ανθρώπους αλλά τους φωτίζει και τους ελκύει κοντά Του» (σελ. 118) λέει ο Άγιος Εφραίμ.

Τι θα συμβεί σε αυτούς που θα δεχθούν το χάραγμα και θα πιστέψουν τον απατεώνα σαν Θεό;

«Τότε θα θρηνήσει φοβερά και θα στενάξει κάθε ψυχή. Τότε όλοι θα αντικρύσουν μια απαρηγόρητη θλίψη, που θα τους κρατά νύχτα και μέρα και δεν θα βρίσκουν πουθενά τρόπο να χορτάσουν τροφή…η θάλασσα θα ταραχθεί και η γη θα ξεραθεί, οι ουρανοί δεν θα βρέξουν, τα φυτά θα μαραθούν…Τότε θα πεθαίνουν τα νήπια στην αγκαλιά των μανάδων τους· θα πεθαίνει επίσης η μάνα πάνω στο παιδί της· θα πεθαίνει επίσης ο πατέρας μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά του και στην αγορά και δε θα υπάρχει εκείνος που θα τους μαζέψει και θα τους βάλει στο μνήμα. Από τα πολλά πτώματα που θα πετιούνται στις πλατείες, θα βγαίνει από παντού δυσωδία, που θα βασανίζει φοβερά τους ζωντανούς…θα υπάρχει δυσωδία στη θάλασσα, δυσωδία πάνω στη γη, πείνες, σεισμοί…θα πετιέται στις πλατείες το χρυσάφι και το ασήμι και δεν θα υπάρχει εκείνος που θα το αγγίξει…όλοι θα σπεύδουν να φύγουν και να κρυφθούν και δεν θα υπάρχει γι’ αυτούς πουθενά τόπος να κρυφθούν από τη θλίψη…θα μαραθεί και η ομορφιά από τα πρόσωπα όλων των ανθρώπων, και θα γίνει η όψη τους, σαν όψη νεκρού…» λέει ο Άγιος Εφραίμ.

Πως θα φερθεί ο Αντίχριστος στους «δικούς του»΄

«…όλοι μάλιστα όσοι υπάκουσαν στο φοβερό θηρίο και δέχθηκαν τη σφραγίδα του, το ασεβές χάραγμα του αχρείου θηρίου, θα τρέχουν σ’ αυτό για βοήθεια και συγχρόνως θα λένε με πόνο· «δώσε μας να φάμε και να πιούμε, διότι πεθαίνουμε όλοι, πιεζόμενοι από την πείνα· και απομάκρυνε από εμάς τα φαρμακερά θηρία» και αδυνατώντας να ανταποκριθεί ο άθλιος, θα απαντήσει με πολλή σκληρότητα, λέγοντας: «Από πού εγώ θα σας δώσω να φάτε και να πιείτε, άνθρωποι; ο ουρανός δεν θέλει να δώσει βροχή στη γη και η γη επίσης δεν έδωσε διόλου θερισμό και γεννήματα». Και ακούγοντας τα αυτά οι λαοί, θα πενθήσουν και θα κλάψουν, επειδή δεν θα έχουν διόλου παρηγοριά στην θλίψη τους, αλλά απεναντίας θα ακολουθήσει επάνω στην θλίψη τους ανείπωτη θλίψη, διότι τόσο πρόθυμα πίστευσαν στον τύραννο…» λέει ο Άγιος Εφραίμ.

Τι θα συμβεί με τους Χριστιανούς που δεν θα δεχθούν το χάραγμα και δεν θα προσκυνήσουν τον Αντίχριστο;

«…θα χορηγείται σ’ αυτούς από τον Άγιο Θεό αυτό που παρακαλούν, και θα τους οδηγεί η Χάρις Του σε ασφαλείς τόπους, και θα σώζονται κρυβόμενοι στις οπές και στα σπήλαια, μη βλέποντας τα θαύματα και τα φοβερά πράγματα του Αντιχρίστου. Διότι απ’ αυτούς που έχουν γνώση, εύκολα αναγνωρίζεται ο ερχομός του· από εκείνους όμως που έχουν τον νουν τους σε βιωτικά πράγματα και ποθούν τα γήινα, δεν θα είναι αυτό ευκολοδιάκριτο…» λέει ο Άγιος Εφραίμ.

Πόσα χρόνια θα διαρκέσει η τυραννία του Αντιχρίστου;

Σαράντα δύο μήνες (=τρισήμισυ χρόνια) μας λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη (ιγ’ 5). Τρισήμισυ χρόνια!, μας λέει επίσης ο Άγιος Εφραίμ «ύστερα λοιπόν από τη συμπλήρωση των τρισήμισυ χρόνων της εξουσίας και της δράσης του αχρείου…» (σελ. 127)

Πως θα καταργηθεί η εξουσία του;

Ο Απόστολος Παύλος, πριν 2000 χρόνια περίπου, έγραψε γι’ αυτό το θέμα στους τότε Χριστιανούς της Θεσσαλονίκης: «ον ο Κύριος αναλώσει τω πνεύματι του στόματος αυτού καταργήσει τη επιφανεία της παρουσίας αυτού» (Β’ Θεσσ. β’,8). Δηλαδή όχι άνθρωπος, ούτε άγγελος, αλλά ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός με ένα φύσημα του θεϊκού στόματός Του θα απαλάξει την ανθρωπότητα από την εξουσία του Διαβολάνθρωπου.

Τι θα συμβεί μετά τον θάνατον σε αυτούς που δέχθηκαν το σφράγισμα και τι σε αυτούς που δεν τον δέχθηκαν;

«…Θα οδηγηθεί ο τύραννος, δεμένος από τους Αγγέλους, μαζί με όλους τους δαίμονες, μπροστά στο βήμα και όσοι δέχθηκαν την σφραγίδα του, και όλοι οι ασεβείς και αμαρτωλοί δεμένοι και ο βασιλιάς (ο Χριστός) θα βγάλει εναντίον τους την απόφαση της αιώνιας καταδίκης στο άσβεστο πυρ. Όλοι όμως όσοι δεν δέχθηκαν τη σφραγίδα του Αντιχρίστου, και όλοι όσοι κρύφθηκαν στα σπήλαια, θα χαίρονται τον Νυμφίο στον αιώνιο και ουράνιο νυφικό θάλαμο, μαζί με όλους τους Αγίους, στους απεράντους αιώνες των αιώνων. Αμήν.» λέει ο Άγιος Εφραίμ.

Αυτή είναι η διδασκαλία των Αγίων και φυσικά απευθύνεται σ’ αυτούς που έχουν πίστη. Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι αυτά τα λόγια είναι λόγια που πηγάζουν από το Άγιο Πνεύμα και όχι από την μικρή, φτωχή ανθρώπινη λογική. Μπορεί κανείς να τα δεχτεί μόνο αν έχει πίστη, αλλιώς τα απορρίπτει ασυζητητί.

Αυτοί όμως που κακόβουλα προσπαθούν να διαστρέψουν να αλλοιώσουν,  ανακατέβοντας και την δική τους γνώμη με τις διδασκαλίες των Αγίων, κάνουν κακό και πάσχουν από ποικίλες πνευματικές και ψυχολογικές ανεπάρκειες.

«αγρυπνείτε ουν εν παντί καιρώ δεόμενοι ίνα καταξιωθήτε εκφυγείν πάντα τα μέλλοντα γίνεσθαι και σταθήναι έμπροσθεν του Υιού του ανθρώπου» (Λουκ. 21,36)

Από το εκκλησιαστικό – λειτουργικό βιβλίο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ΜΗΝΑΙΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ παραθέτουμε την σύντομη βιογραφία του Οσίου Εφραίμ:

Ο Όσιος Εφραίμ καταγόταν από την Ανατολή και γεννήθηκε στην πόλη Νίσιβη της Μεσοποταμίας πιθανώς το 308 μ.Χ. ή και ενωρίτερα. Ήκμασε επί Μεγάλου Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.), Ιουλιανού του Παραβάτου (361 – 363 μ.Χ.) και των διαδόχων αυτού. Από την μικρή του ηλικία διδάχθηκε την πίστη και την αρετή από τον Επίσκοπο της γενέτειράς του Ιάκωβο (309 – 364 μ.Χ.), ο οποίος και τον χειροτόνησε διάκονο, αλλά ο Όσιος αρνήθηκε να λάβει μεγαλύτερο αξίωμα. Ακολούθησε πολύ νωρίς τον μοναχικό βίο και με το φωτισμό του Παρακλήτου έγραψε πάρα πολλά συγγράμματα πνευματικής και ηθικής οικοδομής. Γι’ αυτό και θαυμάζεται για το πλήθος και το κάλλος των έργων του. Γνώστης ακριβής όλων των δογματικών θεμάτων, ήξερε να καταπολεμά τις αιρέσεις και να υπερασπίζει με θαυμάσια σαφήνεια την Ορθοδοξία. Ήταν εκείνος που κατατρόπωσε σε διάλογο τον αιρετικό Απολλινάριο και οδήγησε πολλούς αιρετικούς να επιστρέψουν στην πατρώα ευσέβεια.

Όταν, διά της συνθήκης του έτους 363 μ.Χ., που υπέγραψε ο διάδοχος του Ιουλιανού του Παραβάτου, Ιοβιανός (363 – 364 μ.Χ.), η Νίσιβης παραδόθηκε στους Πέρσες, ο Όσιος Εφραίμ εγκατέλειψε την πατρίδα του και ήλθε στην Έδεσσα, όπου ασκήτεψε σε παρακείμενο όρος. Το έτος 370 μ.Χ. επισκέφθηκε τον Μέγα Βασίλειο στην Καισάρεια της Καππαδοκίας και λίγο αργότερα τους Πατέρες και Ασκητές της Αιγύπτου.

Ο Όσιος Εφραίμ κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 373 μ.Χ. και η Σύναξή του ετελείτο στο Μαρτύριο της Αγίας Ακυλίνας, στην περιοχή Φιλοξένου, κοντά στην αγορά.

Απολυτίκιον

Ήχος πλ. δ’.

Ταίς των δακρύων σου ροαίς, της ερήμου το άγονον εγεώργησας· και τοις εκ βάθους στεναγμοίς, εις εκατόν τους πόνους εκαρποφόρησας· και γέγονας φωστήρ τη οικουμένη λάμπων τοις θαύμασιν, Εφραίμ Πατήρ ημών όσιε, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.

Πηγή