Στις 11 Μαρτίου 1932 η συγκροτηθείσα Επιτροπή Ανεγέρσεως Ναού αγόρασε οικόπεδο από την Λαυρία Φερνάνδου – Σερπιέρη και Ελένη Αυγερινού – Αβέρωφ στο οικοδομικό τετράγωνο Αγίου Γεωργίου – Ρούσβελτ – Πόντου – Χαρ. Τρικούπη, προκειμένου να ανεγερθεί Ιερός Ναός.
Τρεις γείτονες στην περιοχή γύρω από το οικόπεδο, οι αείμνηστοι Τριανταφύλλου, Πουλακάκης και Γαβαλάς που εργάζονταν στη Σ.Ε.Κ. ( Σιδηρόδρομοι Ελληνικού Κράτους ), αμέσως μετά την αγορά του οικοπέδου επισκέφθηκαν τον διευθυντή της Εταιρείας τους και του ζήτησαν να κάνει κάποια δωρεά. Τους απάντησε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει επειδή δεν διαχειρίζεται χρήματα. Εκείνοι τότε του είπαν ότι δεν θέλουν χρήματα αλλά ένα βαγόνι ξυλείας προκειμένου να κατασκευάσουν μία πρόχειρη ξύλινη Εκκλησία. Πράγματι ο Διευθυντής προσέφερε την ξυλεία και οι τεχνίτες αδελφοί Παύλος και Πέτρος Πετρίδης κατασκεύασαν στο κέντρο του οικοπέδου τον πρώτο Ναό – Παράγκα αφιερωμένο στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Κατά την πρώτη περίοδο, κάθε εβδομάδα κατασκευάζονταν στη Σ.Ε.Κ. δύο στασίδια τα οποία προσφέρονταν στο Ναό για τις λειτουργικές του ανάγκες. Επειδή ο Ναός βρισκόταν σε χαμηλότερο επίπεδο από τον δρόμο, υπήρχε μία σκάλα που την κατέβαινε κανείς προκειμένου να έχει πρόσβαση στο Ναό. Πρώτος Εφημέριος ήταν ο Τήνιος δάσκαλος π. Ευάγγελος Βιδάλης.
Επειδή ο μικρός αυτός πρόχειρος Ναός δεν κάλυπτε τις ανάγκες των ενοριτών, κρίθηκε αναγκαία η ανέγερση νέου Ναού που να πληροί τις προϋποθέσεις μίας πολυπληθούς Ενορίας που εξελισσόταν στην περιοχή. Την Αρχιτεκτονική Μελέτη του νέου Ναού εκπόνησε ο Πολιτικός Μηχανικός Παύλος Λαζαρίδης, ενώ η έναρξη εργασιών και ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το έτος 1945 από τον Αρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο Μπάϊλα. Οι εργασίες ανεγέρσεως ολοκληρώθηκαν το έτος 1952. Τα Εγκαίνια του Ναού τελέσθηκαν το έτος 1955.
Αρχικώς ο Ναός ανήκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, έπειτα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και από το 1966 στη νεοϊδρυθείσα Ιερά Μητρόπολη Νικαίας όπου ανήκει και μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 171/1969 Απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Νικαίας, ο Ναός κατεστάθει Μητροπολιτικός και σε αυτόν τελούνται όλες οι επίσημες Δοξολογίες και τελετές του Δήμου Κορυδαλλού.
Η αγιογράφηση του Ιερού Ναού ξεκίνησε το 1972.